Lindyke oldala

Maradj ember, Őszinte tiszta fejjel, Tanulj meg élni, Adni is, nem csak kérni, Így leszel halhatatlan. Road´ Lelkem ismered a legmélyéig, létem soha nem volt rejtve előtted. Amikor a homályban keletkeztem, és a föld mélyén elindult életem, szemed már látta tetteimet, s könyvedben mind felírtad őket. Meghatároztad napjaimat, mielőtt még egy is megjelent belőlük. Terveid, uram felfoghatatlanok, s milyen tömérdek a számuk!´
(Zsolt 139, 14b-17)
"Sosem tudtál elég nagy lenni, ha képes voltál feladni az álmodat egy idegen véleménye miatt."
(Paulo Coelho)
Gyerekek üzenetei Istennek...

Kedves isten! Nem gondoltam, hogy a narancssárga megy a lilával, amíg kedden nem láttam a naplementét, amit Te készítettél. Klassz volt.

Kedves isten! Ha vasárnap figyelsz a templomban, megmutatom az új cipőmet.

Kedves isten! Elmentem egy esküvőre, és csókolóztak a templomban. Ez O.K.?

Kedves isten! Ilyennek tervezted a zsiráfot, vagy csak véletlenül alakult így?

Kedves isten! Hittanórán mesélték,hogy mit csinálsz. Ki végzi a munkád, amikor szabadságra mész?

"Tudom, hogy minden porcikámmal, minden sejtemmel, minden csepp véremmel szeretem, forr bennem a szerelem, de nem tudom kimondani. Ha olvas a gondolataimban, nem kell kimondanom. Tudnia kell.""Vidámnak lenni nem egyenlő azzal, hogy minden tökéletes. Csupán azt jelenti, hogy eldöntötted, hogy figyelmen kívül hagyod a hiányosságokat."Lehet, hogy érzelmi roncs vagyok, de képes vagyok mosolyogni és jól érezni magam. Egyesek ezt kétszínűségnek nevezik, én lelki erőnek. (:"Nem tudom, merre vagy, de valahol már élsz a világban, és egy napon te meg én megérintjük majd ezt a kaput, ezen a ponton, ahol most én. Aztán majd bemegyünk a kapun, betölt minket a jövőnk és a múltunk, és annyit fogunk jelenteni egymásnak, amennyit soha egyetlen ember sem a másiknak. Még nem találkozhatunk, nem tudom, miért. De egy nap minden kérdésünkre feleletet kapunk majd. Minden lépésem közelebb visz egy hídhoz, amelyen át kell mennünk, hogy találkozhassunk. Ugye, nem lesz nagyon sokára? Ugye nem?""Amikor egymásra néznek, előbb megfényesedik, majd felragyog a szivárványhártyájuk. Végül kiolvashatsz a szemükből mindent, ami a szerelem: gyengédséget, csodálatot, vágyat, titkot, varázst.""Meg aztán furcsa: fiatalembernél az igaz szerelem legelső tünete a bátortalanság, leánynál a vakmerőség. Ez meglepő, pedig a magyarázata igen egyszerű: férfi és nő közeledni igyekszik egymáshoz, éspedig úgy, hogy mindegyik fölveszi a másiknak a tulajdonságait.""Az életben minden csata azt a célt szolgálja, hogy tanuljunk belőle valamit, még az is, amelyiket elveszítjük."Fiú: Tudom... Lány: Nem tudsz te semmit... Fiú: ugyan mit nem tudok? Lány: Ha tudnád...nemis, ha legalább egy kis részét érezdnéd annak amit én érzek, akkor nem ott ácsorognál és tennéd a hülyegyereket, hanem idejönnél átölelnél, és csak annyit mondanál szeretlek:)
"Amikor a boldogság egyik ajtaja bezárul, egy másik kinyílik. De gyakran oly sokáig tekintünk vissza a zárt ajtóra, hogy nem vesszük észre, amelyik megnyílt előttünk."Éljen a suli! De nélkülem :))"A hiány olyan, mint egy sajgó pont a szívemben. Sokkal jobb érzés, mint amikor dühös voltam rá, vagy ami még rosszabb, amikor nem engedtem, hogy bármit is érezzek iránta. A hiánya azt jelzi, hogy szeretem.""A szeretet energiája nem mehet veszendőbe, mert hatalmasabb mindennél, és sokféleképpen megtud nyilvánulni."

"Egyszer egy okos ember azt mondta nekem, hogy fordítsak hátat a Napnak, és nézzem meg, mit látok magam előtt. Az árnyékom volt az. Azt mondta, hogy ez nem csak egy egyszerű árnyék, hanem a lelkem megjelenése a mi világunkban. A Nap sugarai olyan erősen süt...nek, hogy képesek arra is, hogy szemmel láthatóvá tegyék számunkra a saját és mások lelkét. De egyvalamit nagyon fontos, hogy megjegyezz. Mint láthatod, nem csak neked van árnyékod, nem csak az embereknek van lelke, hanem mindennek, ami körülvesz minket. A fáknak, az állatoknak, de még a tárgyaknak is. Ha úgy éled életed, hogy ezt az alapvető igazságot soha nem felejted el, akkor tartalmas és szép életed lesz, és olyan dolgokat fogsz megismerni, amire a legtöbb ember sohasem lesz képes."
"Olyan közel jártunk a véghez - és éppen hogy csak sikerült elkerülnünk. Ez is egy olyan pillanat volt, amikor az ember ráébred, milyen értékes az élete, és fordítani akar a dolgokon. Amikor kap egy második esélyt, és megesküszik, hogy ezt nem pazarolja el."

Richelle Mead
 "Boldog akarsz lenni? Akkor három dolgot tegyél: légy azokkal, akik megmosolyogtatnak, nevess annyiszor, ahányszor csak levegőt veszel, és szeress addig, amíg csak élsz."
"Te meglátsz valamit, és azt kérdezed: "miért?" , de én megálmodok sosem volt dolgokat, es azt mondom: "miért ne?"Amikor azt mondom: "Tudok vigyázni magamra", azt várom, hogy fogd meg a kezem, nézz a szemembe, és azt mondd: "Tudom... de azért itt vagyok, ha mégsem..."
"Nyugodt szerelem nem létezik. Akivel megtörténik, elveszett. Nem tudok felidézni egyetlen pillanatot sem, amikor a szerelem nyugalmat hozott volna. Mindig szenvedésekkel és kibírhatatlanul boldog pillanatokkal jár, végtelen boldogsággal és mélységes szomorúsággal."

Paulo Coelho"Eddig a pillanatig emberek milliói adták már fel. Nem bosszankodnak, nem sírnak, nem csinálnak semmit, csak várják, hogy teljen az idő. Elvesztették a reagálás képességét. Te viszont szomorú vagy. Ez azt jelzi, hogy még él a lelked."

Paulo Coelho"Néha már úgy érzem, hogy rámszakadt ez a világ
De mindig rájövök, hogy csak felfelé jó az irány
Itt benn tombol az életkedv érzem
És élvezem
Itt benn tombol az életkedv érzem..."

(Depresszió)

Már megint

Emlékeim közt önbecsülésem keresem,
Szólj, ha megtaláltad, én már régen nem lelem.
Otthagyhattam még az egyik csalódás küszöbén,
De már nem tudom melyiknél, mert hosszú az ösvény.

Fájdalmat elfojtani dacból, büszkeségből,
Belül tombolni, és nem mutatni semmit az egészből.
Mindenkit, akire vágyok megszerezni,
Aztán már monoton módon elveszíteni.

Szerintem ez tudat alatt szándékos mazohista hajlam,
Hogy magamat mindig e kínzó helyzetbe sodorjam.
Kiírom az érzést, nem nyílik panaszra a szám,
Nem török meg azért se, mert még hosszú út vár rám

"Megkérdezem, mi a küldetésem, és a hang azt feleli, hogy az, ami minden embernek: átitatni a világot az igaz szeretet energiájával."

Paulo Coelho"Add meg minden napnak az esélyt, hogy életed legszebb napja legyen!" (Mark Twain)"Soha ne add fel! Minden nap történnek csodák :)""Ne hazudj, ne lopj, ne csalj és ne igyál. De ha hazudsz, hazudj kegyesen, Ha lopsz, lopj csókot édeset, Ha csalsz, csalj mosolyt az arcára, Ha iszol, idd a kedvesed minden szavát!""Örök életedre vésd az eszedbe a jó dolgokat, amik a nehézségekből születtek. Ezek bizonyítják, hogy erős vagy, és önbizalmat adnak, hogy ezután bármilyen akadályt át tudj ugrani."                                           

(Paulo Coelho)Amikor tudod, hogy nem jön, de mégis várod
Amikor tudod, hogy kár volt az egész, mégse bánod.
Amikor meglátod, és hevesebben dobog a szíved,
Amikor érzed, hogy érte remeg a két kezed.
Amikor várod, hogy újra eljöjjön a pillanat,
Amikor várod, hogy ismét odaadhasd neki magad.
Amikor vágyod a hangját és szavait,
Amikor felidézed magadban az együtt töltött órák emlékeit.
Amikor néznéd a mosolyát és két szemét,
Amikor vágysz arra, hogy megint feléd nyújtsa két kezét.
Amikor nem bírod már, hiszen kavarognak benned a szavak,
Amikor a közeledben van és alig bírod türtőztetni magad.
Amikor elhiszed, hogy erre volt szükséged,
Amikor elhiszed, hogy míg együtt voltatok ö is megörült érted.
Amikor megijedsz, mert rossz lenne nélküle,
Amikor újra aludnál és ébrednél mellette.
Amikor jó lenne ha újra veled lenne,
Amikor már önmagaddal harcolsz ellene.
Amikor rájössz, hogy mit sem ér a józan ész,
Amikor döntesz, hogy miért is ne, hiszen egyszer élsz.
Amikor világossá válik, hogy bármily rossz, ez mégis jó neked,
Amikor tudod, hogy tilos, de mégis újra és újra megteszed
Akkor vedd tudomásul, hogy hiába tagadod, igenis szereted."Találkozni veled - ez volt a sorsom, a barátoddá válni - ez a döntésem volt, de szerelembe esni veled - ez az irányításom nélkül zajlott."Ahányszor az emberek megkérdezik: " ti ketten jártok? "
el sem tudod képzelni, milyen fájdalmas azt mondani " nem, csak barátok vagyunk ""A zene olyan, mint egy folyó! Olykor a földbe döngöl, olykor pedig a felszínre hoz! Néha durván hönpölyög, néha pedig lassan folydogál! De egy a lényeg: Mindig magával ragad! ""Ahogy lassan felnövünk, megtanuljuk, hogy az az ember is (akitől nem is várjuk) okozhat csalódást. Összetörik majd a szíved, talán több,mint egyszer..és napról-napra nehezebb lesz. Te is összetöröd majd másokét,szóval emlékezz majd, hogy neked milyen érzés... volt! Harcolni fogsz a legjobb barátaid ellen..sőt,előfordulhat, hogy beléjük is szeretsz. Az új szerelmed vádolod majd egy régi hibái miatt. Sírsz majd,mert az idő túl gyorsan telik,és elveszítesz valakit,aki közel állt hozzád.Épp ezért készíts túl sok fényképet, nevess túl sokat és szeress úgy,mintha sosem bántottak volna: mert minden 60 másodperc,amit szomorúan töltesz,az egy perc boldogság..amit már sosem kapsz vissza!"„Minél jobban hiszel kiválasztott célodban és abban, hogy elérheted azt, annál biztosabb lehetsz, hogy így fog történni.”(Shakti Gawain)"Nem az a dicsőség, hogy sohasem bukunk el, hanem az, hogy mindannyiszor felállunk!""Nem az az igazi, akivel letudnád élni az életed, hanem az, aki nélkül nem.""Azt mondják, hogy a legszomorúbb dolog, amivel az ember valaha is szembekerül, az, ami megtörténhet vele. De milyen volt az az ember, aki szembenézett vele? Vagy milyen nem volt? Esetleg milyen nem lesz már többé? Sosem könnyű a jó utat választani. De ennek a döntésnek a meghozatalakor csakis a szívünkre hallgathatunk. Néha megtaláljuk a jobb felé vezető utat. Néha harcolunk a hibáink, a rosszindulatunk és féltékenységünk miatt, hogy megbánjuk és bűnbocsánatot nyerjünk. És a szégyen miatt, amit azért érzünk, mert nem azok az emberek vagyunk, akiknek lennünk kellene. És van, hogy megtaláljuk a jobb felé vezető utat… de van, hogy az a valami jobb dolog talál meg minket.""Ne félj az élettől! Higgy abban, hogy az élet ér annyit, hogy megéljük, és hited segíteni fog megalkotni a tényeket."

Varró Dániel: Email

Hát el vagyok egészen andalodva,
és gyönge szívem, ímé, reszketeg,
mióta éjjelente, hajnalonta
veled titokban ímélezgetek.

Nem kell megszólítás, se semmi cécó,
és az se baj, ha nincsen ékezet,
csak kebelembe vésődjék e négy szó,
hogy: Önnek új levele érkezett!

Az egész világ egy linkgyűjtemény,
az emberek, a tárgyak benne linkek,
bárhova kattintok, te tűnsz elém,
te vagy felvillanó websiteja mindnek.

Te dobogsz bennem, mint versben a metrum.
Föltettem háttérnek a képedet,
s míg körülöttünk szikrázik a chat room,
látlak, miközben vakon gépelek.

Hiába nem láttalak még, az embert,
ha minden betűd mégis eleven,
ha érezlek, mint kisujjam az entert,
van nulladik látásra szerelem?

"Néha a boldogsághoz nem pénz, siker vagy hatalom kell. Néha a boldogsághoz elegendők a jó barátok, a család, és az egyszerű élet méltósága.""Utazás közben eltévedni szerencsétlen dolog, de elfelejteni az utazás célját és értelmét... ez sokkal kegyetlenebb érzés. Nyolc hónapig tartott az út, néha egyedül utaztam, néha mások is mellém szegődtek, és megfogták a kormányt, és összetörték a szívemet, de már nem én voltam az, aki megérkezett, alig hasonlítottam önmagamra. És ha elveszíted önmagadat, két választásod marad: vagy visszatalálsz ahhoz, aki voltál, vagy örökre elveszíted. Mert néha kívülről kell nézned önmagad, hogy eszedbe jusson, milyen akartál lenni, és hogy ehhez képest milyen ember lett belőled."

(Tuti gimi)"Óh ne mondjátok azt, hogy a

        Könyv ma nem kell

Hogy a Könyvnél több az Élet, és

             az Ember:

mert a Könyv is Élet, és él, mint

             az ember-

így él: emberben könyv, s a

      Könyvben az Ember."

(Babits Mihály)"Ha komolyan akarod (az írást), tarts ki mellette, bármi történjék is. Hihetetlen magasságok és szörnyű mélységek várnak rád, az emberek felemelően vagy elutasítóan beszélnek majd rólad. Sokszor ugyanazon a napon! De próbáld meg nem magadra venni és kitartóan haladj tovább. Mi írók írunk, és már egyetlen Igen! válasz is elég lesz ahhoz, hogy elérd a célod!"´Bizalom tölt el, s nincs bennem félelem, mert az Úr az erősségem, a dicsőítő énekem, és az üdvösségem.´

(Iz 12,2b)"Két dologra kell törekednünk életünkben: először arra, hogy megszerezzük, amit akarunk, másodszor arra, hogy élvezzük. Csak a legbölcsebb emberek érik el a másodikat."
"Dear diary,

Today will be different. It has to be. I will smile and it will be believable. My smile say: I'm fine, thank you. Yes, I feel much better.

When someone asks: How are you? they really don't want to know the answer."

(The vampire diaries)Minden pillanat egy csoda
minden érintése hívogat.

Tedd kezed ide,

érzed, mit érez szívem?,
hogy ver, hogy lüktet
fájdalmasan s boldogan, üt meg.
Valamit érzek idebenn,
de ez nem szerelem
vágy, álom, hozzátartozás,
kérdés, kérés, kihívás.
Mit teszek, nem tudom,
sose tudtam s nem is, fogom
szavakat hiába dobálok,
hisz értelmük az nem sok
az érzések idebenn
szavakban nem mutatkoznak meg.
Lehetnek jók és még jobbak,
rosszak és még rosszabbak.
A szívnek idő kell,
egy régi szerelemnek múlnia kell,
majd az idő mindent megold,
egy új szerelmet hoz."Tudod az a baj az emberekkel, hogy akkor kezdenek el kapálózni valami után, amikor már végleg elveszítették azt.."´Aztán egy szép napon arra ébredek, hogy nem ő jár a fejemben, és rájövök, hogy túl vagyok a nehezén. A szívem súlyos sebet kapott, de majd begyógyul, és akkor majd újra tudok örülni az élet szépségeinek. Történt már velem ilyen, és fog is még történni, ebben biztos vagyok. Ha valaki elmegy, az azért van, mert jönni fog helyette valaki más - és újra rám talál a szerelem....´ /Paulo Coelho/´Amit el lehet tőled venni, az meg sem érdemli, hogy megtartsd. Amit pedig nem lehet tőled elvenni, azért miért aggódnál? A valódi kincset nem veszítheted el.´
'Fontos, hogy megtanuld: nem szerethet Téged mindenki. Lehetsz Te a legszépségesebb eper a világon; érett, zamatos, kívánatos, édes és kínálhatod magad mindenkinek, de ne feledd, lesznek emberek, akik egyszerűen nem szeretik a epret. Meg kell értened, hogy ...mindig lesz olyan, akit Te ugyan kedvelsz, de az mégsem szereti a epret. Így hát megvan rá a lehetőséged, hogy alma legyél. De tudd, ha azt választod, hogy alma leszel, csak középszerű alma leszel. Töltheted az életed további részét azzal, hogy igyekszel jobb alma lenni (ami lehetetlen, hiszen Te eper vagy) vagy megpróbálhatsz megint a legjobb eper lenni... '
"Levegőnek nézel ahogy elmész mellettem, letagadod az érzést hogy valaha is kellettem, nem nézel a szemembe tán félsz attól amit látnál, pedig a szememben van minden mire valaha is vágytál"

 


..Néha hiányzol és nem bírom, ha nem vagy velem. Szükségem van a jelenlétedre, még ha nem is nézek rád. Néha ellöklek, mert félek. Megijedek tőled, pedig nem bántasz. Néha futnék veled akármeddig, akárhova, csakhogy együtt lehessünk. Néha úgy érzem, nem jó, ha itt vagy, vagy nézel, mert elvársz dolgokat és lehet, hogy nem tudom megtenni. A szívem megszakad, ha mással látlak, de nem szólok egyetlen szót sem, csak elsétálok. Nem tudok soha haragudni rád úgy igazán, pedig lehet olyat tettél, amiért másnak már nem jutna a bocsánatomból. Néha, ha rád gondolok, sírok, néha nevetek, néha ordítok, aztán megint ott a mosoly az arcomon. Lehetne egyszerű, de nem.."A lehetetlen csupán egy szó amivel azok a kis emberek dobálóznak, akiknek könnyebb egy hétköznapi világban élni mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra!""Szakítás után már ne újíts fel régi kapcsolatokat, ne szervezz még egy búcsúlefekvést, újrakezdést, és ne alakíts ki "se veled-se nélküled" jellegű kapcsolatokat. Az élet teremt olyan helyzeteket, amikor választani kell. Ne menekülj el a döntés, a választás felelőssége elől.""Mikor azt mondod "nem tudom,hogy mit érzek irántad" hazudsz...ezt jól tudom én is és jól tudod te is...mondd inkább azt,hogy nem érzel semmit,mert olyan nincs,hogy valaki ne tudja eldönteni az érzéseit...a képlet egyszerű vagy érzel valamit vagy nem érzel semmit..."Sok srác el sem hiszi hogy nekünk annyi is elég lenne néhány mosoly-szemezés után (virág csoki mozi helyett) ha váratlanul magukhoz rántanak és kérdés nélkül megcsókolnak ^^ határozottág! ettől lesz Férfi a fiúból!Minden 'csak vicceltem' mögött
van egy kis igazság, minden 'csak elgondolkoztam'-ban ott van egy kis
kíváncsiság; minden 'nem tudom' mögött van egy kis tudás - és minden 'már nem
érdekel' mögött van egy kis érzelem.....
-Szeretlek! -Mi..Mi..Mit mondtál? -Sze-ret-lek! -De te nem szerethetsz engem. -És mért nem? -Mert te bármilyen lányt megkaphatsz, szépet és jót. -De nekem, te vagy a legszebb, és te vagy a legjobb! ♥
A hitelesség mindig ott kezdődik, amikor a negatív élményről is tudok oldottan beszélni, és közben tudom, hogy ezért én vagyok a felelős. Merem átélni az ezzel járó fájdalmat, de ezért is felelősséget vállalok azzal, hogy holnaptól mindent megteszek, hogy ezen változtassak napról napra.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 75
Heti: 88
Havi: 1 302
Össz.: 1 161 375

Látogatottság növelés
Oldal: idézetek, versek
Lindyke oldala - © 2008 - 2024 - lyndy.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »